Будівництво розвантажувальної підстанції на Валах на фінішній прямій: готують макет муралу. ФОТО

У п’ятницю, 18 вересня, завершились монтажні роботи на розвантажувальній підстанції  10/0,4 кВ та реконструкція кабельних ліній електропередачі в сквері на Валах в Івано-Франківську.

Зараз енергетики відновлюють благоустрій на території підстанції та вулицях, де прокладались кабельні лінії, пише Ратуша з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

На сьогодні монтажні роботи всередині підстанції повністю завершені і підстанція готова до роботи, – зазначив заступник головного інженера з питань централізованого ремонту філії «Центральна» Остап Старик.

ДО ТЕМИ: Франківські будівельники оновили двір на ще одній вулиці міста. ФОТО

За його словами, кабельні лінії уже прокладені. Залишилось встановити розподільчі щитки на фасадах будинків, і тоді, 24 вересня, розпочнуть перезаживлювати будинки на вулицях Валовій, Грушевського, Шпитальна та Шопена.

Просимо мешканців цих вулиць ставитись з розумінням до короткострокових планових вимкнень, пов’язаних із підключенням до нової підстанції, адже користь і зручність від цього перепідключення відчують в першу чергу вони. Про тимчасові вимкнення їх попередять завчасно, щоб мешканці були готові до відсутності світла, додав Старик.

Також відмітив, що сьогодні енергетики працюють над відновленням благоустрою у сквері та на вулицях Грушевського та Валовій, де прокладались кабельні лінії. Усі місця розкопок засипані та вирівняні, відновлюють тротуарну бруківку.

Нагадаємо, що минулого тижня розпочалось будівництво розвантажувальної підстанції, яка дозволить розвантажити існуючі мережі, дасть змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам, а також дозволить збільшити резервну потужність і виконати нові приєднання, що дасть поштовх розвитку бізнесу в середмісті. Для прокладення кабельних ліній від підстанції до житлових будинків довелось провести розкопки частини вулиць Валової та Грушевського.

Як тільки до підстанції підключать усі заплановані будинки, над розписом її фасаду розпочнуть працювати подружжя художників-муралістів Марта та Юрій Пітчуки. Зараз макети майбутнього вигляду арт-підстанції знаходяться на етапі погодження, але можна не сумніватись, що у сквері на Валах з’явиться новий мистецький об’єкт, популярна фотозона для гостей та мешканців Івано-Франківська. 

Не пропустіть нічого! Слідкуйте за нами у Фейсбук, Телеграм та Інстаграм